Közlekedünk

2010.03.18. 07:30

Sarkalatos kérdés volt a leköltözéskor a Pécsre történő bejárás megoldása. Szerencsére eddig elég jók a tapasztalataink, a hó is gyorsan elolvadt és heti max. 2-3 alkalommal kell ingéznunk. Autóval kb. 20-25 kilométert kell megtennünk ami kényelmes tempóban 18-20 perc. Ez teljesen elfogdható. Az út állapota ellenben siralmas. A pogányi reptérig annyi és akkora kátyú van, hogy nincs értelmes kerülgetni és hol 40-es hol 60-as tábla van kint végig. Szerencsére nincs kiadva a pénzbehajtás a rendőröknek így saját felelősségre lehet menni.

A busz közlekedés egész jó, óránként fél óránként biztos megy valami. A gyorsjáratokat használtam eddig, kényelmesek és időben is közelítenek az autóhoz árban viszont bőven verik azt.

Sajnos nincs vonatközlekedés, pláne nincsenek elővárosi vonatok. Annak örülnék, meg annak ha Villányba menne vonat, amin tudok inni már menetközben is :) Egyébként a város viszonylag jól megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel is, nincs elzárva. Siklóssal szinte egybenőtt és a határ is közel van. Horvátországgal nem érzek aktív kapcsolatot a térségben semmilyen téren, ezen talán az Uniós csatlakozás fog majd javítani.

Összeségében amit megspórolunk a lakhatáson bőven fedezi a közlekedés plussz költségeit, így ez a pont kipipálva, még mindig nem bántam meg a költözést :)

Szerző: qmatron

1 komment

Címkék: utazás

A bejegyzés trackback címe:

https://harkanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr471848386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pumdavid 2010.03.26. 08:44:07

Azt én sem értem, hogy ha a pogányi repülőtérig nagyszerű, négysávos, vadonat új utunk lett, akkor mit gondoltak? Csak a repülőtérig fog menni a forgalom? Mert szép dolog az autópálya pluszforgalma, de ami Pogány után van (Leginkább pedig Szalánta és Túrony között) az még a legvadabb álmaimat is felülmúlja. Több kátyú, mint fa az út szélén! Több kátyú, mint ahány méteres az út! De lassan már több kátyú, mint autó...
süti beállítások módosítása